Jadłospis 27.10.2025 – 07.11.2025 r.

od 27.10.2025 do 31.10.2025 r.


Poniedziałek, 27 października 2025 r.

ŚNIADANIE: chleb z masłem (1,7), grzana kiełbaska i keczup, herbata owocowa, gruszka
OBIAD: krem grochowy z grzankami (1,7,9), kasza manna na mleku z cynamonem (7), marchewka słupki, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: zapiekanki z szynką drobiową i serem mozzarella (1,7), woda z cytryną


Wtorek, 28 października 2025 r.

ŚNIADANIE: wek z masłem (1,7), pasta z jajka, sera i pora (3,7), ogórek, papryka, herbata z cytryną, mandarynka

OBIAD: zupa szpinakowa (3), pierogi włoskie z cebulką (1,3), surówka z włoskiej kapusty, marchewki i rzodkiewki,kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: omlet z owocami (1,3,7), kakao (7)


ŚNIADANIE: bułka grahamka z masłem (1,7), szynka z indyka, sałata zielona, pomidorki koktajlowe, bawarka (7), banan

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9), ziemniaki, udko z kurczaka, kapusta czerwona gotowana, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: płatki kukurydziane z mlekiem (7)


ŚNIADANIE: chałka z masłem (1,7), serek homogenizowany waniliowy (7), kakao (7), brzoskwinie
OBIAD: zupa brokułowo – kalafiorowa (7,9), ziemniaki, paluszki rybne (1,3,4,7), surówka kapusty kiszonej i marchewki, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: sok owocowo – warzywny, wafle ryżowe


Piątek, 31 października 2025 r.

ŚNIADANIE: wek z masłem (1,7), serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem (7), bawarka (7), pomarańcza
OBIAD: krem warzywny z grzankami (1,7,9), placki ziemniaczane z maślanką (1,3,7), jabłko, kompot wieloowocowy


PODWIECZOREK: galaretka z owocami




od 03.11.2025 r. do 07.10.2025 r.


Poniedziałek, 3 listopada 2025 r.

ŚNIADANIE: wek z masłem (1,7), kiełbasa żywiecka, ogórek, papryka, sałata zielona, bawarka (7), banan
OBIAD: zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem (9), naleśniki z sosem truskawkowo – jagodowym (1,3,7), marchewka słupki, kompot wieloowocowy


PODWIECZOREK: mus jabłkowy, biszkopty


Wtorek, 4 listopada 2025 r.

ŚNIADANIE: chleb z masłem (1,7), pasta z tuńczyka, ogórek kiszony, rzodkiewka (3,4), herbata owocowa, mandarynka
OBIAD: rosół z makaronem (1,3,9), ziemniaki, kotlet mielony (1,3,7), buraczki, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: ciastko francuskie z konfiturą morelową (1,3,7), mleko (7)



ŚNIADANIE: chleb ziarnisty z masłem (1,7), twarożek jogurtowy, konfitura śliwkowa, miód (7), kakao (7), jabłko

OBIAD: zupa ogórkowa (7,9), kluski śląskie (3), pieczeń z łopatki (1), sos (1), surówka z kapusty białej, marchewki, ogórka zielonego i kukurydzy,  kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: sok owocowo – warzywny, ciastka owsiane


ŚNIADANIE: wek z masłem (1,7), jajecznica z szczypiorkiem (3,7), herbata z miodem, nektarynki
OBIAD: zupa krupnik (1,7,9), ziemniaki, filet z miruny z pieca (4), mizeria z jogurtem greckim i koperkiem (7), kompot wieloowocowy


PODWIECZOREK:   koktajl truskawkowo – bananowy (7), chrupki kukurydziane



                                                              

Jadłospis sporadycznie może ulec zmianie