Szkoła Podstawowa - Wydarzenia

Dzień Edukacji Narodowej

Podczas akademii z okazji Dnia Edukacji Narodowej uczniowie wyrazili wdzięczność i uznanie dla pięknej, aczkolwiek trudnej pracy pedagogów. Nauczyciele zaś z przyjemnością obejrzeli program artystyczny przygotowany specjalnie na tą okazję.
W przedsięwzięcie szczególnie zaangażowała się klasa 5a, przedstawiając scenkę kabaretową pt. „Atlas uczniów" oraz SAMORZĄD SZKOLNY.
Bardzo spodobali się publiczności artyści soliści: ANETA MACHULIK, JULIA CZERWIŃSKA, KAROLINA NOWAK oraz CHÓREK SZKOLNY.

Galeria

Bądźmy bezpieczni- spotkanie z policjantem

Dnia 12.10.2018. w ramach realizacji programu Bezpieczna + odbyło się spotkanie dla uczniów nauczania początkowego z dzielnicowym – p. Piotrem Powala. Spotkanie dotyczyło bezpieczeństwa w drodze do szkoły i ze szkoły oraz podczas spędzania czasu wolnego. Dzieci nie tylko dowiedziały się jak bezpiecznie poruszać się po ulicach, zachowywać wobec kolegów i koleżanek, ale również jak bezpiecznie korzystać z komputera i Internetu. Usłyszały też o konsekwencjach płynących z lekkomyślnego zachowania.

 

Światowy Dzień Drzewa

Polska jest piękna o każdej porze roku. Ale tegoroczna złota polska jesień zachwyca wszystkimi swoimi barwami. Na każdym kroku spotykamy drzewa mieniące się żółtą, czerwoną i pomarańczową barwą. Na niektórych z nich są jeszcze owoce, które w tym roku zadziwiły urodzajem. W święto drzewa, które przypada 10 października uczniowie naszej szkoły zorganizowali wystawę owoców, literatury przyrodniczej, posadzili w ogródku szkolnym miłorząb i wykonali tematyczne plakaty.

Najwspanialsze warsztaty kulinarne w naszej szkole

Klasa IV c ze Szkoły Podstawowej w Gierałtowicach wraz z wychowawcą Grażyną Lubszczyk miała niezwykłą okazję degustować smakołyki, jakimi uraczyły je panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Gierałtowicach. W dniu 10 października przedstawicielki KGW z Gierałtowic Maria Hajduk oraz Genowefa Kinastowska przeprowadziły warsztaty z dziećmi. Koło realizuje program "Lokalnie, regionalnie i tradycyjnie - wiem co zjem". Na stole znalazły się domowej roboty masło, dżemy, świeżo wyciśnięte soki, koktajl, bakalie, owoce suszone, domowej roboty żelki oraz melasa. Dzieci nie ukrywały swojego zachwytu. Różnorodność smaków, kolorów i konsystencji oraz tradycyjne przygotowanie przypadły wszystkim do gustu.
Dziękujemy za tak wspaniale i smacznie spędzony czas!

wykonanie strony internetowej: Everest Studio